Om Byggrecycling

Byggrecycling startades 2016 (tanken fanns redan 2014) i syfte att få ner transporterna på allt avfall från i första hand mindre byggföretag som idag åker till den kommunala tippen som ligger en bra bit utanför Sundsvall. Tanken är att vi samlar in soporna på plats centralt och sedan körs allt i containers iväg när de är fulla. Effektivt och ekonomiskt för kunderna och framförallt ett enormt bra val för miljön. Istället för att åka 2-3 mil till den kommunala tippen med 15 skåpbilar så samlar/sorterar vi det i containers på Byggrecycling, sedan kör vi EN container med alla sopor.
Idag är det många mindre byggföretag som dagligen kommer med sitt avfall till oss, även de flesta privata fastighetsbolag kommer dagligen med sitt avfall. Det är nästan bara de kommunala fastighetsbolagen som fortfarande inte hittat hit.

Norrlands Järn och Metall:
Med ett samarbete med NJM kommer vi nu även kunna betala för metall som lämnas in till oss. Vid större mängder kan vi även hämta ert skrot och även lämna offert både vid hämtning och ev rivning. Kontakta då Thomas Rönnlund här.

FTI, Svenska förpacknings och tidningsindustrin som vi har ett samarbete med har containers där privatpersoner kan gratis slänga papper, papp, tidningar, plast, glas och metallförpackningar. Dessa containers töms med jämna mellanrum när de blir fulla.

Remondis hjälper oss med transporter och containers, vi sorterar det mesta material på plats på vår anläggning, men det vi inte sorterar här på anläggningen hamnar i en osorterad container som sedan Veolia hjälper oss att sortera efter avhämtning.

Stena Recycling AB har containers hos oss och här kan man dels lämna mindre metallförpackningar från hushållet som plåtburkar och andra mindre förpackningar. I den större blåa containern kan man lämna större metallskrot, det kan vara cyklar, plåtreglar och annan metall. Dock inte elektronik (det med sladd på), se prislista.

Sidoverksamheter:
Vid rivningar i Sundsvall med omnejd så är det många gånger för lite sopor för att ta dit en egen container, eller så finns inte platsen. Då kan man av oss köpa stora avfalls-säckar (M eller XL) som vi sedan åker runt och samlar in, även detta är ett bra miljöval.

Byggmaterial och försäljning
Byggrecycling är ingen butik med begagnat byggmaterial, men när våra samarbetspartners som t.ex. SA Recycling AB river riktiga saker som dörrar, fönster, golv, radiatorer, kök o.d. så händer det att dom kör det till oss och att vi ställer det i vårt förråd. Sedan lägger vi ut det på vår fb-sida direkt för försäljning för en låg summa. Detta för att vi vill inte lagerhålla en massa byggmateria och det ska vara så pass förmånliga priser att materialet inte ska ligga fler än några dagar. Så du som är intresserad av begagnat byggmaterial, håll utkik på vår fb-sida. Vi har ibland ett omvänt samarbete med dom och vi kan komma ut på rivningarna och hjälpa till med och se vad som kan återanvändas.

Vi som jobbar på Byggrecycling AB:

Sören Karlsson
VD
soren@bygg-recycling.se

Simon Olsson
Platschef
070-7750443
simon@bygg-recycling.se

Marie Olsson
Administratör
marie@sarecycling.se

Adress: Norravägen 10